top of page

DIENSTEN

FOLIA biedt een breed aanbod aan diensten voor het vertalen, proeflezen en bewerken van tekst in het Nederlands of Engels. Hoewel FOLIA gespecialiseerd is in Brits Engels, kunnen er ook vertalingen van en naar Amerikaans Engels worden opgevraagd.
Vertalen
Hoewel de term ‘vertaling’ gebruikelijk is, levert FOLIA u een ‘lokalisatie’ van uw tekst.

 

In een notendop betekent dit dat de tekst die u aanlevert, zal worden vertaald met een oog op de doelgroep en eventuele culturele aanpassingen die gedaan moeten worden. Een vertaling is pas echt geslaagd als het deze doelgroep niet opvalt dat het een vertaling is, en dat is precies waar FOLIA voor staat..

Proeflezen
Een vers paar ogen over uw tekst laten gaan kan nooit kwaad. 

 

Als u met FOLIA samenwerkt dan is dat precies wat u krijgt. Uw tekst zal worden nagekeken op taalfouten in de spelling, grammatica, interpunctie, gebruik van hoofdletters, enz. zodat u het eindresultaat vol vertrouwen met de rest van de wereld kunt delen.

Redactie
Soms wil de woordenstroom gewoon niet vloeien.

 

Hoewel u natuurlijk onder de douche diep kunt nadenken in de hoop uw innerlijke dichter te bevrijden, helpt FOLIA u graag uit de brand door uw tekst te bewerken zodat deze zich op positieve wijze onderscheidt van andere, gelijksoortige teksten. Uw ideeën verdienen de best mogelijke behandeling die buiten uw eigen hoofd om te vinden is, dus laat ze vooral bij FOLIA achter.

bottom of page